top of page

Ontmoet de founders: Interview Fleur Geerinck

Wie is Fleur?

Ik ben geboren in Istanbul voor mijn vaders werk. Na 3 jaar ben ik verhuisd naar Jakarta en na nog een keer 3 jaar voor het eerst naar Nederland, een klein dorp vlakbij de Havenstad Rotterdam. Dat was niet mijn laatste stop, want Hong Kong en een aantal plaatsen in NL volgden. Ik heb reizen en leren over nieuwe culturen altijd leuk gevonden en geleerd dat je niet hoeft vast te zitten.


Samen met mijn vriend en zoontje woon ik nu in een nieuw gebied vlakbij Almere, waar wij ons droomhuis hebben gebouwd en duurzame woonwensen met eetbare tuin waar konden maken.


Fleur Geerinck en zoon Quin
Fleur en haar zoontje Quin

Wat wilde je vroeger worden?

Dat veranderde nog wel eens, maar het liefst werd ik archeoloog of kunstschilder. Nog steeds vind ik het heerlijk om naar musea te gaan en meer te zien over onze geschiedenis en oude culturen. Ik kan ook niet wachten om samen met die kleine te gaan tekenen en kliederen.


Wat heb jij met mode?

Mode is vanaf jongs af aan een passie en zit vrees ik in de genen. Mijn vader hield heel erg van mooie en originele pakken. Dat mocht best een opvallende kleur zijn, gestyled met een mooi bloemetjes overhemd, bijpassende das, bloemetjes sokken en hoed. Hij had het weer van zijn moeder, mijn oma, die op haar 93ste nog op kurken sleehakjes met zijde sjaaltje rondliep. Op haar sterfbed zei ze nog ‘kind, als je twijfelt over een truitje, moet je het gewoon doen’.


Van mijn moeders kant werkten veel familieleden in de productie, toen nog in Nederland en ook mijn opa en zijn zus hadden beide kledingwinkels in de Maashaven. Mijn eerste blije modeherinneringen zijn toch wel kleding passen met mijn moeder. Als de doos van de Otto gids binnenkwam was het feest. Op zolder lagen haar prachtige feest jurken, die ik graag toe eigende en gewoon naar school aandeed.


Wat heb je vroeger gedaan en waarom ben je Floria gestart?

Na de middelbare school heb ik International Fashion Business gestudeerd met de ambitie inkoper te worden. Toen ik te maken kreeg met kinderarbeid en douanes omkopen merkte ik al snel dat dat niks voor mij was en ik ging een andere kant op, toen nog heel nieuw, namelijk e-commerce.


De afgelopen 10 jaar heb ik bij verschillende plekken gewerkt als E-commerce en marketing manager. Naarmate ik langer in mode werkte, kwam ik ook steeds meer in aanraking met de schaduwkant daarvan, zoals moderne slavernij en de weggooicultuur. Gelukkig kon ik een stap maken naar een duurzaam tassenmerk. Daar leerde ik Froukje kennen, die toen net met Floria begonnen was, wat ik toen stiekem al erg leuk vond. De visie van Floria om mooie tijdloze mode te maken en tegelijk te werken aan een duurzame, transparante en sociaal eerlijke modewereld sloot naadloos aan bij mijn kernwaarden.


Nadat ik moeder werd en het faillissement van het tassenmerk (werktassen tijdens corona verkochten helaas niet) kruisten onze paden weer en besloten Froukje en ik samen met Floria verder te gaan.Waarom werk je niet met seizoenen?

Als je ziet wat een werk en liefde er in het uitwerken van een design, de stof uitzoeken, samples maken en het laten produceren zit, dan breekt mijn hart om daar na een paar maanden al afscheid van te nemen. Nog buiten het feit van de enorme schade die al dat afval aan het milieu doet.


Kleding is mijn manier om uit te dragen wie ik ben en ik verander niet opeens compleet van persoonlijkheid. Ik groei en leer wel, dus mijn stijl ook en ook onze collectie scherpen we steeds aan. Soms is het tijd voor afscheid en iets nieuws toe te voegen.


En hé, zodra het lente zonnetje zich voor het eerst laat zien, of de eerste blaadjes van de bomen vallen, vind ik het ook heerlijk om door mijn kast te gaan, maar de basis blijft hetzelfde.


Hoe moeten vrouwen zich in Floria kleding voelen?

Klaar om impact te maken! Wij richten ons op ambitieuze vrouwen die het verschil willen maken en er tegelijkertijd goed uit willen zien. Het zijn vrouwen van dertig, veertig of vijftig, maar in feite zijn ze leeftijdloos. Ze gaan voor moderne kleding, met een tijdloos karakter en originele twist. Ze willen zakelijk goed voor de dag komen, maar hun kleding ook thuis kunnen dragen. De kwaliteit moet hoog zijn, de snit modern en de stoffen comfortabel.


Ik wil dat ze trots zijn als ze Floria kleding dragen. De kleding is clean, vrouwelijk en heeft een power uitstraling. De stoffen zijn natuurlijk en dragen daarom super comfortabel. Bovendien kunnen vrouwen zich extra goed voelen, want de maakwijze is duurzaam en sociaal rechtvaardig.


Kleding in de foto's:Comments


Commenting has been turned off.

Gerelateerde artikelen

bottom of page